Filà d’Espanyoletos

Any de fundació: 1903
Components: 224
Bàndol cristià

Història

La Filà d’Espanyoletos va ser fundada l’any 1903 (és la més jove de totes les filaes), encara que la majoria dels seus fundadors havien pertangut a les desaparegudes filaes de l’Antiga Espanyola i dels Tomasins. Gràcies a ells aquesta Filà d’Espanyoletos va heretar tots els drets i deures com el d’anar primer en les desfilades, a més el seu capità és el Capità Major del Bàndol Cristià i l’ambaixador cristià va acompanyat per aquesta filà. A més, aquesta Filà és l’encarregada de portar el Guió de Sant Blai en la processó del 3 de febrer.

Aquesta Filà va nàixer amb gran dificultats però amb el temps i l’entusiasme dels seus membres, la Filà d’Espanyoletos compta actualment amb més de 200 membres.

L’actual Guió de Sant Blai va ser aportat per En Gabriel Aynat Belda (un dels fundadors) l’any 1903. Aquest senyor va fer front a les despeses d’aquesta joia encarregada a l’artista valencià En Joaquim Sorolla. El Sr. Aynat va ser el primer portador del Guió en la processó de 1903. Des de la seua aparició, el Guió només va ser absent a la processó els anys 1937, 1938 i 1939 a causa de la Guerra Civil.

Junta directiva

Presidència: Mª Purificación Sanchis Sala
Vicepresidència: Miguel Vañó García
Secretaria: Araceli Doménech Vañó
Vicesecretaria: Mª Carmen Blasco Vañó
Tresoreria: Damián Beneyto Micó
Vicetresoreria: Xaro Ferre Puerto
Vocals Junta de Festes: Ana Mª Castelló Vicedo, Hugo Beneyto Belda
Vocals: Antonio Vañó Beneyto, Sonia Camarasa Olivares, Llúcia Belda Marset, Eva Molina Doménech, José Miguel Pastor Jornet, Vicent Cerdá Perigüell
Documentalista: Rafa Molina Sempere

Contacte: espanyoletos@gmail.com

Càrrecs 2019

Capitana: ALICIA BENEYTO BELDA
Alferes: RAQUEL SANZ MOLINA