Funcions de l’Associació

L’Associació de Festes de Moros i Cristians de Sant Blai és l’entitat que recull les tradicions bocairentines que se’n deriven del Patronatge de Sant Blai de 1632; vetlla per la seua conservació, organitza, regeix i disciplina la Festa de Moros i Cristians, que en honor del Sant Patró de la Vila, SANT BLAI, se celebren la primera setmana de febrer.

D’acord amb els Estatuts, per a l’acompliment dels fins enumerats,
es realitzaran les següents activitats:

Religioses

Organitzar i sufragar amb esplendor adequat els cultes religiosos de la Festivitat del Patró, una missa anual en sufragi dels associats difunts i una altra que coincideix amb el 3 d’agost, dia del Panellet de la Junta de Festes.

Acompanyar en devota Processó la imatge del Sant en quants actes públics prenga part, i especialment en el dia de la seua festivitat.

 

Festeres

Organitzar, regir i disciplinar la Festa de Moros i Cristians que anualment se celebra en honor de Sant Blai. Caldrà adaptar-se quant siga possible a la tradició.

 

Culturals

Portar a terme qualsevol acte o campanya d’índole cultural, social o d’exaltació cívicoreligiosa que s’acorde en Assemblea General o per la Junta Directiva.

Atendre l’estudi històric i conservació de les tradicions locals, amb l’estudi del seu origen i desenvolupament, a més de fomentar allò que signifique esperit fester.

 

Recreatives

Per aquest fi, la Junta de Festes mantindrà el corresponent local per a l’esbarjo dels seus associats.

L’Associació de Festes de Moros i Cristians es troba formada per les nou filaes i per tant, per tots els festers d’aquestes nou filaes. El màxim òrgan de decisió és l’Assemblea de l’Associació.